Analytische balans

Direct naar Analytische balansen

Analytische balansen worden voornamelijk in chemische en medische laboratoria gebruikt. Een analytische balans is ontworpen voor het snel en zeer nauwkeurig wegen en analyseren van stoffen. De aflezing van onze nauwkeurigste balans gaat tot maximaal 0,01 mg (0,00001 g).

Door de hoge gevoeligheid van dit precisie-instrument moet het worden opgesteld in een omgeving waar tocht en trillingen kunnen worden vermeden. Een antivibratietafel is daarbij meestal onontbeerlijk. Ook dient de omgevingstemperatuur constant te zijn om nauwkeurig te kunnen meten. 

Onze analytische balansen

Onze analytische balansen zijn uitgevoerd met een duurzame Ultrablok weegsensor uit één geheel, vervaardigd uit een lichte maar zeer sterke  aluminium legering.

De compacte constructie van de Utrablok weegsensor vervangt de uit wel 70 onderdelen bestaande conventionele elektromagnetische weegsensor en staat borg voor gelijkmatige temperatuur eigenschappen, een uitstekende reactietijd en stabiele prestaties bij hoekbelasting.

Het design van de Ultrablok-sensor maakt een consistente productie mogelijk die resulteert in een hoge betrouwbaarheid en een zeer lange levensduur.

De analytische balansen in ons leveringsprogramma zijn CE-gekeurd. Ze zijn uitgevoerd met een waterbeschermd toetsenbord en een glazen windkap, met aan de bovenzijde en aan linker- en rechterzijde een schuifraampje.

Naast de standaard functies hebben ze o.a. een telfunctie met geheugen voor 5 referentiegewichten, formules en checkwegen.

Met de optionele RS-232 interface en optionele kabel is communicatie met een PC mogelijk, weegdata kunnen naar Excel of een andere Windows applicatie worden gezonden.

Wegingen kunnen zeer snel worden uitgevoerd, de gebruiker kan eenvoudig zelf de gewenste stabiliteit en snelheid instellen tijdens het wegen.

Met de RS-232 interface en een externe printer kunnen kalibratierapporten (GLP, GMP, ISO) eenvoudig worden afgedrukt.

Bekijk onze analytische balansen

Bel vrijblijvend 0416 69 34 04 of neem contact op.

 

Analytische Balans NL 212x159