Checkweighers

Producten:8
 1. CE-ijkwaardigBatterijvoeding en 230V adapter
  Checkweigher WPT-C-II , Standaard voorzien van een duidelijk afleesbaar verlicht LCD-display op een aang...
 2. CE-ijkwaardig
  Checkweegschaal VPI-U-Advanced-Assistent , Checkweegschaal VPI-U-Advanced-Assistent is een veelzijdige oogstweegschaal met ...
 3. CE-ijkwaardigBatterijvoeding en 230V adapterUitvoering geheel roestvrijstaalBeschermingsklasse IP68
  Bankweegschalen voor checkweighing Bankweegschalen voor checkweighing: uitgebreide “op maat” mogelijkhe...
 4. Flower Check Bloemenweegsysteem , Bloemenweegsysteem voor 100% gewichtscontrole van uw bloembossen. Wanneer een bo...
 5. CE-ijkwaardigUitvoering geheel roestvrijstaalBeschermingsklasse IP68
  Checkweger HM-Check-RVS Checkweegsysteem HM-Check-RVS,  te integreren in o.a. bestaande automatische no...
 6. CE-ijkwaardig
  Checkweger CW-100 Compacte, betrouwbare en accurate +/- checkweegsystemen. Bijzonder geschikt voor...
 7. CE-ijkwaardigUitvoering geheel roestvrijstaal
  Bankweegschaal / checkweigher BSK-ISC-VC , , Voordelige controleweegschaal met checkweegfunctie Bankweegschaal / checkweger B...
 8. CE-ijkwaardig
  Pakket-weeg-/sorteersysteem , Op deze pagina vindt u enkele afbeeldingen als voorbeeld van een pakket-weeg/so...

Wat is een checkweigher?

Een checkweigher (controleweger) is een weegschaal die meestal is uitgebreid met een klein transportbandsysteem aan linker- en/of rechterzijde van het weegsysteem en op de weegschaal zelf. Het transportbandje aan linker- en/of rechterzijde kan worden aangesloten op een uitgebreider lopende bandsysteem in bijvoorbeeld een sorteer- of verpakkingslijn.

De checkweigher heeft veel geavanceerde functies die via de firmware van de weegindicator worden bestuurd en kunnen worden ingesteld. De hoofdfunctie is het controleren van het gewicht van elk product dat over de weegschaal wordt getransporteerd.

Vooraf kunnen een doelgewicht, minimum- en maximum gewicht worden ingesteld. Als het gewicht van een product buiten de ingestelde toleranties valt, kan bijvoorbeeld een in de sorteerlijn of verpakkingslijn opgenomen uitwerpmechanisme worden geactiveerd, waardoor het product uit de lijn wordt verwijderd. Checkweegsystemen die voorzien zijn van transportbanden kunnen volledig automatisch werken, zonder tussenkomst van personeel.

Er zijn checkweegsystemen die de wegingen statisch verrichten (het transportbandje op de weegschaal wordt korte tijd stilgezet) en systemen waarbij de wegingen dynamisch worden uitgevoerd (het transportbandje blijft ononderbroken doorlopen). Bij het laatstgenoemde systeem is de verwerkingstijd voor het wegen van de producten aanzienlijk sneller.

Ook bankweegschalen zonder transportbandsysteem kunnen zijn voorzien van een checkweegfunctie en vallen dan ook onder de categorie checkweighers. Het checkwegen gebeurt dan handmatig. Andere benamingen voor checkweigher zijn o.a. checkweger, transportbandweegschaal, controleweegschaal, controleweger, lopende band weegschaal, sorteerlijnweegsysteem, weegsorteersysteem.

© 2017 Henk Maas® Weegschalen B.V.