Kalibratie / Onderhoud

Abonnementen

Ook voor het periodiek controleren, repareren en kalibreren van weegapparatuur op locatie (bijvoorbeeld bij ISO-gecertificeerde bedrijven) staat Henk Maas Weegschalen B.V. met haar Technische Dienst tot uw beschikking.
Hiervoor bieden wij u graag een op uw bedrijf toegesneden kalibratieabonnement aan voor periodieke service, controle en kalibratie van uw weegapparatuur, waarbij ook een kalibratierapport en kalibratiecertificaat worden verstrekt.

Kalibreren is het bepalen van de metrologische karakteristieken van een instrument. Dit gebeurt door een directe vergelijking met (meet)standaarden. Daarbij wordt een kalibratiecertificaat uitgegeven en een kalibratiesticker geplakt. Op basis van deze informatie kan een gebruiker bepalen of het instrument geschikt is voor de beoogde toepassing.

ijkwagen+servicewagen

Onze technische medewerkers zijn sinds 1998 door NMi Certin B.V. (het voormalige IJkwezen) geautoriseerd als erkend keurder van niet automatische weegwerktuigen en sinds 16 mei 2014 ook voor automatische weeginstrumenten. Hierdoor zijn wij bevoegd te handelen volgens artikel 7 van de Metrologiewet en bij onderhoud en/of reparaties gemachtigd de verzegeling te verbreken en opnieuw aan te brengen.

samenwerkingssticker

Daarnaast zijn wij bevoegd voor het op de markt brengen van CE-toegelaten weegwerktuigen en het uitvoeren van eerste keuringen op niet automatische weegwerktuigen en automatische weeginstrumenten. (Zie NMi-Erkenning 4125).

symbool_erkend_keurderKenmerk erkend keurder
Certificaat nr. 4125

Ons team van ervaren medewerkers is ingesteld op een flexibele, prompte en klantgerichte service. Henk Maas Weegschalen B.V. hanteert scherpe prijzen met een optimale kwaliteit- / prijsverhouding!

servicewagens

Bel, fax of mail ons gerust voor meer info over kalibratieabonnementen:

  • preventief en all-in
  • kalibreren / keuren (ijken) van weegapparatuur

 

Zie ook: