Kalibratie / Onderhoud

Abonnementen

Ook voor het periodiek controleren, repareren en kalibreren van weegapparatuur op locatie (bijvoorbeeld bij ISO-gecertificeerde bedrijven) staat Henk Maas Weegschalen B.V. met haar Technische Dienst tot uw beschikking.
Hiervoor bieden wij u graag een op uw bedrijf toegesneden kalibratieabonnement aan voor periodieke kalibratie van uw weegapparatuur, waarbij standaard een kalibratierapport wordt verstrekt en optioneel ook een  kalibratiecertificaat uitgegeven kan worden.

Kalibreren is het bepalen van de metrologische karakteristieken van een instrument. Dit gebeurt door een directe vergelijking met standaarden welke herleidbaar zijn naar (inter)nationale standaarden. Daarbij wordt een kalibratierapport uitgegeven en een kalibratiesticker geplakt. Op basis van deze informatie kan een gebruiker bepalen of het instrument geschikt is voor de beoogde toepassing.
In ruimtes waar hygiëne zeer belangrijk is, zoals bijvoorbeeld in een cleanroom, kunnen wij de kalibratie ook uitvoeren met RVS standaarden.

RVS-gewichtencontainer_02572b

Onze technische medewerkers zijn sinds 1998 door NMi Certin B.V. (het voormalige IJkwezen) geautoriseerd als erkend keurder van niet automatische weegwerktuigen en sinds 16 mei 2014 ook voor automatische weeginstrumenten. Hierdoor zijn wij bevoegd te handelen volgens artikel 7 van de Metrologiewet en bij onderhoud en/of reparaties gemachtigd de verzegeling te verbreken en opnieuw aan te brengen. (Zie NMi-Erkenning 4125).

symbool_erkend_keurderKenmerk erkend keurder
Certificaat nr. 4125

Daarnaast zijn wij bevoegd voor het op de markt brengen van weegwerktuigen (uitvoeren van eerste keuringen), zowel automatische als niet-automatische weeginstrumenten. (Zie NMi-Erkenning CE-063 en CE-220).

Ons team van ervaren medewerkers is ingesteld op een flexibele, prompte en klantgerichte service. Henk Maas Weegschalen B.V. hanteert scherpe prijzen met een optimale kwaliteit- / prijsverhouding!Henk Maas Vrachtauto+servicebusBel, fax of mail ons gerust voor meer info over kalibratieabonnementen.

Zie ook: