Telweegschalen

Telweegschalen voor inventarisatie, voor het snel bepalen van aantallen van dezelfde artikelen.

Door het invoeren van een referentieaantal (plaatsing van bijvoorbeeld 25 stuks op het weegplateau) kan van een grote hoeveelheid van dezelfde artikelen die vervolgens op het plateau wordt geplaatst direct het aantal in het display worden afgelezen.

 

Producten:6
 1. Telweegschaal CS-II 212x159
  Power: rechargeable battery and 230v adapter
  Telweegschaal CS-II Voordelige telweegschaal / controleweegschaal voor het wegen van allerlei produc...
 2. Wegende Pompwagen PTI-Mobile-Counting 212x159
  CE-verifiedPower: rechargeable battery and 230v adapter
  Wegende pallettruck PTI-Mobile-Counting , , , Wegende pallettruck PTI-Mobile-Counting voor toepassing in magazijnen waar men p...
 3. Telweegschaal HPU-T 212x159
  CE-verifiedPower: rechargeable battery and 230v adapter
  Telweegschaal HPU-T Telweegschaal voor het tellen van hoeveelheden. Voorzien van veelzijdige weegind...
 4. Telweegschaal LGCN Dual range telweegschaal met RVS weegplateau en 3 duidelijk afleesbaar LCD disp...
 5. BSC-II Telweegschaal 30x40cm 212x159
  Power: rechargeable battery and 230v adapter
  Telweegschaal BSC-II Telweegschaal BSC-II is toepasbaar als controleweegschaal / inventarisatieweegsc...
 6. JCA-telweegschaal 212x159
  Power: rechargeable battery and 230v adapter
  Telweegschaal JCA Telweegschaal met 50 telgeheugens voor het snel en accuraat tellen van kleine a...

Zie ook:
bankweegschalen (deze zijn uitgevoerd met een eenvoudige telfunctie).

 


Principe van telweegschalen en weegschalen met telfunctie

Algemeen
Door middel van het totaalgewicht van een referentieaantal berekent de weegschaal het stuksgewicht van 1 artikel. Dit referentiegewicht wordt vooraf vastgelegd in het geheugen van de weegschaal. Vervolgens kan het aantal worden berekend van een willekeurige hoeveelheid dezelfde artikelen, zoals b.v. schroeven, onderdelen, kortom alle artikelen waarvan men op een snelle en betrouwbare manier het aantal wil bepalen. Het aantal is afleesbaar in het display.

Hoe groter het referentieaantal, des te nauwkeuriger zal het resultaat van de telling zijn. De artikelen kunnen immers onderling een fractie in gewicht verschillen. Bij een relatief klein referentieaantal zal een miniem onderling gewichtsverschil toch tot een minder exacte telling kunnen leiden. Dus plaats voor het bepalen van het referentiegewicht een zo groot mogelijk aantal op de weegschaal.

Een telweegschaal rekent geen prijzen uit en de telfunctie is niet bestemd voor handelsdoeleinden. Een telweegschaal wordt wel eens verward met een rekenweegschaal, die eigenlijk weegschaal en kassa tegelijk is en dus wel prijzen kan uitrekenen door eenheidsprijs te vermenigvuldigen met gewicht of aantal.

Telweegschaal
Een telweegschaal heeft meestal 3 displayvensters (voor aantal, stuksgewicht en totaalgewicht) en men kan een willekeurig referentieaantal handmatig d.m.v. numerieke toetsen invoeren.

Controleweegschaal met telfunctie
Een controleweegschaal met telfunctie heeft meestal 1 (relatief groot) displayvenster, waarin het aantal of het totaalgewicht wordt weergegeven, afhankelijk van de gekozen instelling. Bij een controleweegschaal met telfunctie moet men bij het bepalen van een referentieaantal een keuze maken uit vaste, voorgeprogrammeerde waarden, bijvoorbeeld 10, 20, 50 of 100 stuks, omdat numerieke toetsen niet aanwezig zijn.

Bij beide uitvoeringen kan men, na vastlegging van het referentieaantal, het aantal bepalen van een onbeperkte hoeveelheid van dezelfde artikelen, mits het totale weegvermogen niet wordt overschreden. Men kan de procedure onbeperkt herhalen, want het referentieaantal blijft in het geheugen totdat men dit verwijdert.

Deze weegschalen worden o.a. ook gebruikt als inventarisatieweegschaal, bij het tellen van voorraden, bijvoorbeeld tijdens het “balansen”. Andere voorkomende benamingen van telweegschalen zijn o.a. inventarisatieweegschaal, voorraadtelweegschaal.


© Henk Maas® Weegschalen B.V.