Telweegschaal

Direct naar Telweegschalen

Een telweegschaal is ontworpen voor het snel en betrouwbaar tellen van aantallen van dezelfde artikelenDat is mogelijk door eerst het gemiddelde stuks gewicht te bepalen van een vooraf geteld aantal van bijvoorbeeld schroeven.

Als het referentieaantal is ingevoerd van de op de weegschaal aanwezige artikelen, rekent de weegschaal het gemiddeld stuks gewicht uit op basis van het totaalgewicht van alle artikelen op de weegschaal. Het totaalgewicht wordt door de weegschaal gedeeld door het referentieaantal (het aantal op de weegschaal aanwezige artikelen). De uitkomst daarvan heet referentiegewicht en wordt in het geheugen van de weegschaal opgeslagen.

Door vervolgens een willekeurig aantal van dezelfde artikelen op de weegschaal te plaatsen kan snel en nauwkeurig het juiste aantal worden
afgelezen. Er kan via een externe printer ook een label van worden afgedrukt. Hierdoor kunnen de artikelen snel worden verpakt met het juiste aantal en dit kan eindeloos worden herhaald zonder opnieuw het referentieaantal of -gewicht in te voeren.

Een telweegschaal is meestal uitgevoerd met 3 displayvensters, voor het aflezen van stuks gewicht, aantal en totaalgewicht, en heeft specifieke extra functies. Maar de meeste “gewone” weegschalen hebben ook een eenvoudige telfunctie, waarvan de gegevens meestal in 1 groter displayvenster kunnen worden afgelezen. Stukstelfuncties mogen niet worden toegepast voor handelsdoeleinden.


Bekijk alle telweegschalen

 

Telweegschalen

Heeft u een bijzondere toepassing waarbij het tellen van aantallen vereist is? Als dat niet met een standaard telweegschaal kan worden opgelost, vinden wij in overleg met u de meest geschikte maatoplossing!

Bel vrijblijvend 0416 69 34 04 of neem contact op.

 

telweegschaal_cs-II
hpu-t-telweegschaal